Kuukausi Espanjassa

Photo 28-02-2017, 9.23.18
Tätä kirjoittaessani olemme olleet tyttöjen (rouva mukaan lukien) kanssa kolme viikkoa Espanjan Déniassa. Päätimme lähteä yhdistetylle loma- ja etätyömatkalle loppuvuodesta 2016 ja hankimme ennen joulua lennot ja talon.

Nyt kun täällä viedään viimeistä viikkoa, voin sanoa, että suosittelen tällaista piristystä kaikille, joilla suinkin sellaiseen on mahdollisuus. Ajoitimme lähdön tänne talvilomaviikolle, toinen viikko oli isyyslomaa ja kaksi viikkoa olen tehnyt etänä töitä. Talossa on nettiyhteydet sekä oma toimistohuone, joten olen saanut keskittyä rauhassa projekteihin ja suunnitteluun.

Kaiken muun työ- ja perhetekemisen ohella olen tietenkin pystynyt keskittymään keräämään laatukilometrejä ja saanut treenitasot sinne, minne ne ehkä kuuluvatkin ennen uuden kauden alkua. Viimeiset kuukaudet ovat olleet töiden ja lapsiperhearjen aikatauluttamia, eikä treeneille ole oikein löytynyt aikaa ja energiaa. Täällä lämpimässä ajellessa on kuitenkin usko alkanut palautumaan omaan vauhtiin ja oheinen käppyrä kertoo mukavasta kolmen viikon nousujohteisesta harjoittelusta.

Screen Shot 2017-03-15 at 15.58.09

Vaikka minusta ei mitään mäkimiestä saa tekemälläkään, niin olen kyllä nauttinut pitempien nousujen tunkkaamisesta. Kynnystreenit tulevat tehtyä “helposti” ja toki nousuista aina jää jotain treenimielessä jalkoihin.

Löysin myös hyvät porukkalenkit paikallisen pyöräliikkeen suositusten kautta. Vauhtia on pidetty puolin ja toisin ja samalla olen tutustunut laajasti hyviin lenkkireitteihin. Viikonlopun kohokohtia ovat kyllä olleet “kahvipaussit”, jotka ovat venyneet noin tunni mittaisiksi sosiaalisiksi tapahtumiksi – pöytään kannetaan ruokaa ja alas ne huuhdellaan bissellä, viinillä ja kahvilla. Hieman eri eväät kuin mihin Suomen lenkeillä olen tottunut, mutta kylläpä on jaksanutkin ajaa.

Pitkässä leirissä on se hyvä puoli, ettei täällä tarvitse ahnehtia kilometrejä. Olen ajanut kelin ja fiiliksen mukaan, välillä lyhyempää täsmälenkkiä ja joku toinen päivä pitempää fiilistelyä komeissa maisemissa uusia reittejä bongaillen. Paikalliset kuskit ovat ottaneet hienosti mukaan porukoihin ja laittavat jo ennen viikonloppua viestiä tulevista lenkeistä ja lähtöajoista.

Olen päässyt nyt mukavan rentoon flow-tilaan pyöräilyn suhteen – mikä onkin ollut paikallaan ylirasitustilan jälkeen. En toteuta mitään ennalta määrättyä ohjelmaa enää, vaan menen täysin fiiliksen ja aikataulumahdollisuuksien mukaan. Uskon, että tämä tapa on minulle tällä hetkellä paras ja lukujen perusteella alkaa konkelikin kulkea entiseen malliin – vaikka ukkeliin onkin kertynyt vuoden himmailun aikana vajaa 10 kiloa enemmän massaa. Menenpä ainakin alamäkeen kovempaa.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s